In­do­ne­si­sche ge­ma­ri­neer­de zalm­fi­let

Waar de vis zijn oosterse smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook.

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Waar de vis zijn oosterse smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook. 4 personen
3 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.
  2. Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.

bereidingstip:

De zalm is het lekkerst als hij net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis meegeeft als je erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Indonesische gemarineerde zalmfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche ge­ma­ri­neer­de zalm­fi­let

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl sambal oelek

Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en eventueel zout.

2
2
  • 4 zalmfilets

Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.

3
3

Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.

bereidingstip:

De zalm is het lekkerst als hij net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis meegeeft als je erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.