Ka­bel­jauw­spie­sen met ci­trus­may­o­nai­se

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kabeljauw bestrooien met peper. Plakken ham halveren. Elk stuk vis omwikkelen met 1/2 plak ham. Op 4 geweekte bamboe satéprikkers elk 3 stukken vis rijgen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Mayonaise in schaaltje scheppen. Schil van citroen en sinaasappel, dun boven mayonaise raspen en erdoor roeren. Saus op smaak brengen met peper.
  2. Ardennerham licht met olie invetten. Kabeljauwspiesen op goed ingevet rooster aan elke kant 4 à 5 min. grillen. Spiesen met mayonaise serveren. Lekker met Franse frietjes en groene salade.

Tip:

Deze vispakketjes zijn ook heerlijke eenpersoonshapjes. Gebruik 12 (geweekte) houten satéstokjes en rijg op elk stokje 1 met ham omwikkeld kabeljauwhaasje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.