Ti­la­pia in ro­ze­ma­rijn­ma­ri­na­de

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Houd een paar naaldjes rozemarijn apart. Wrijf de knoflook, rozemarijn en het zout fijn in de vijzel. Breng op smaak met peper. Voeg tijdens het vijzelen de olie en azijn druppelsgewijs toe. Bestrijk de tilapiafilets met de marinade en laat 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren. Schep regelmatig om.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan. Neem de tilapiafilets uit de marinade en laat uitlekken. Leg in het midden van elke plak ham een tilapiafilet. Vouw de ham om de vis en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk de ham met de rest van de marinade.
  3. Gril de tilapiapakketjes 8 min. tot de parmaham krokant en de vis gaar is. Keer halverwege. Garneer met de rest van de rozemarijn.

bereidingstip:

Geen vijzel bij de hand? Snijd de knoflook en rozemarijn zo fijn mogelijk en doe in een kommetje. Meng het zout erdoor en klop druppelsgewijs de olie en azijn erdoor.

combinatietip:

Lekker met citroenaioli en ciabatta.

video

Vis gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 9 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Tilapia in rozemarijnmarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­la­pia in ro­ze­ma­rijn­ma­ri­na­de

1
1
  • 2 takjes rozemarijn

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Houd een paar naaldjes rozemarijn apart.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl zout
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Wrijf de knoflook, rozemarijn en het zout fijn in de vijzel. Breng op smaak met peper. Voeg tijdens het vijzelen de olie en azijn druppelsgewijs toe.

3
3
  • 4 tilapiafilets

Bestrijk de tilapiafilets met de marinade en laat 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren. Schep regelmatig om.

4
4

Steek ondertussen de barbecue aan. Neem de tilapiafilets uit de marinade en laat uitlekken.

5
5
  • 4 plakken parmaham

Leg in het midden van elke plak ham een tilapiafilet. Vouw de ham om de vis en zet vast met een cocktailprikker.

6
6

Bestrijk de ham met de rest van de marinade.

7
7

Gril de tilapiapakketjes 8 min. tot de parmaham krokant en de vis gaar is. Keer halverwege. Garneer met de rest van de rozemarijn.

bereidingstip:

Geen vijzel bij de hand? Snijd de knoflook en rozemarijn zo fijn mogelijk en doe in een kommetje. Meng het zout erdoor en klop druppelsgewijs de olie en azijn erdoor.

combinatietip:

Lekker met citroenaioli en ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.