Zee­wolf ge­flam­beerd met ou­zo

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper
  • hapjespan met lange steel
  • lange lucifers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In schaal olie, citroensap, zeezout en naar smaak peper door elkaar kloppen. Zeewolf in marinade wentelen, schaal afdekken en vis 20 min. op kamertemperatuur marineren. Af en toe keren.
  2. Zeewolffilet uit marinade nemen en laten uitlekken. Zeewolf op goed ingevette grilltopper of in hamburgerklem 4 min. grillen. Keren en andere kant ook 4 min. grillen. Intussen in hapjespan op hoek van barbecue ouzo verwarmen, maar niet laten koken. Gegrilde vis in ouzo leggen en ouzo met lange lucifer aansteken. Pan van barbecue nemen, op onbrandbare ondergrond zetten en vlammetjes vanzelf laten doven. Lekker met gegrilde venkel.

Tip:

Neem de nodige voorzorgsmaatregelen: geen kinderen of huisdieren in de buurt van de pan en geen losse theedoeken, pannenlappen of kledingstukken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.