Zalm met kom­kom­mer- en to­ma­ten­sal­sa

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Blaadjes van takjes dille plukken, fijnhakken en tot verder gebruik bewaren. Dillesteeltjes fijnhakken en in lage schaal met olie en citroensap tot marinade mengen. Stukken zalm erdoor wentelen, schaal afdekken en vis ca. 20 min. op kamertemperatuur marineren. Zalm af en toe keren. Komkommer schillen, in lengte halveren en met lepeltje zaadjes eruit schrapen. Komkommer in dunne boogjes snijden en mengen met fijngehakte dille, zout en peper. Ontbijtspek in droge koekenpan knapperig bakken. Spek op keukenpapier laten uitlekken. Tomaten in schaaltje doen en suiker, zout en peper erdoor mengen.
  2. Met keukenpapier marinade van zalm wrijven. Zalm met chilipoeder en zout bestrooien en op goed ingevet rooster aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spek in stukjes breken en door tomaat mengen. Komkommer en tomaat bij zalm serveren. Lekker met krielaardappelen.

Tip:

Voor de ware barbecuer: plakjes spek op barbecue knapperig grillen. Dep de plakjes spek tijdens het grillen wel af en toe met een stukje keukenpapier droog.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.