To­nijns­ou­vlaki met pi­ta­brood­jes

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks voorgerecht 4 personen
2 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Voor marinade schil dun van 1 citroen raspen en vrucht uitpersen. In ruime kom citroenrasp, sap, olie, oregano, 1 tl zout en 1/2 tl peper door elkaar mengen. Stukken tonijn erdoor scheppen en, afgedekt, 20 min. op kamertemperatuur marineren. Enkele keren omscheppen. Afwisselend stukken tonijn, stukken paprika en parten ui op geweekte satéstokjes steken. Spiesjes en overgebleven marinade tot gebruik in koelkast bewaren.
  2. Spiesjes op goed ingevette grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spiesjes tussentijds met overgebleven marinade bestrijken. Intussen broodjes op barbecuerooster aan elke kant 1/2 min. grillen. Broodjes opensnijden en spiesje ertussen leggen. Naar smaak citroen erover uitknijpen en peper of zout erover strooien. Lekker met tzatziki en kalamata-olijven.

Tip:

Broodjes hebben niet te veel warmte nodig. Leg de te grillen broodjes daarom op een hoekje aan de zijkant van het rooster.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.