Pa­ni­ni met to­nijn en ge­ma­ri­neer­de ar­ti­sjok­ken

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tonijnsteaks in lage schaal leggen. In kommetje olie, peterselie en naar smaak zout en chilipeper tot pasta roeren. Tonijn aan beide kanten met peterseliemengsel bestrijken. Artisjokharten over tonijn scheppen. Tonijn en artisjokharten, afgedekt, minimaal 30 min. in koelkast marineren. Tapenade en mayonaise door elkaar mengen.
  2. Snijvlakken van broodjes heel dun met mayonaise bestrijken. Broodjes aan beide kanten goudbruin grillen. Tegelijkertijd tonijnsteaks en artisjokharten op goed ingevet rooster aan elke kant 2 min. grillen. Op vier borden onderste helft van broodjes leggen en rest tapenademayonaise erover verdelen. Tonijnsteaks op broodjes leggen, artisjokharten erover verdelen en bovenste helft van broodjes erop leggen. Direct serveren. Lekker met groene salade met tomaat en olijven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.