Ge­gril­de piz­za met to­maat en moz­za­rel­la

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 12 stuks
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met boldeksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boven kom zelfrijzend bakmeel met zout zeven. In midden kuiltje maken en 225 ml koud water en olie erin schenken en van midden uit met lepel door bloem mengen. Deeg 3 min. doorkneden en, afgedekt, 15 min. laten rusten. Deeg op plank of bakplaat tot cirkel ca. 1 cm dikte uitdrukken. Pizzabodem afdekken met huishoudfolie en tot gebruik bewaren.
  2. Pizzabodem op goed ingevet rooster 3 min. grillen. Pizzabodem met gegrilde kant naar boven op plank of bakplaat leggen. Gegrilde kant met pesto bestrijken en goed uitgelekte tomaatstukjes erover verdelen. Tomaat bestrooien met pizzakruiden en naar smaak zout en peper. Mozzarellabolletjes over pizza verdelen. Pizza van plank op goed ingevet rooster schuiven. Barbecue sluiten of deksel over pizza leggen en pizza nog 5 min. grillen. Pizza op plank schuiven en in 12 punten snijden.

Tip:

Heel bijzonder; gegrilde pizza. Vooral het deeg krijgt een heel apart lichtgerookt smaakje. Dit deeg is eenvoudig en bijna overal te bereiden. Wie het nog makkelijker wil, kan ook een kant-en-klare mix voor pizzadeeg gebruiken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.