Ma­ïs­kol­ven in fo­lie

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven, was en dep droog. Smelt boter in een pannetje en roer de chilipoeder en peterselie erdoor.
  2. Neem het pannetje direct van het vuur. Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de gesmolten boter. Vouw het aluminiumfolie tweemaal rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.
  3. Leg de foliepakketjes op het rooster en grill 15-20 min. Keer de pakketjes regelmatig, zodat de maïskorrels in de folie gaar stomen. Leg op elk bord een pakketje en open voorzichtig. Bestrijk de maïskolven eventueel met overgebleven boter en bestrooi met zeezout.

Tip:

Maïs, daar maakt zelfs de meest verstokte vleesbarbecuer een plaatsje op zijn grill voor vrij. En gelijk heeft hij; het is een van de lekkerste bijgerechten voor de barbecue. Maïskolven kunnen op allerhande manieren worden bereid. Zoals in dit recept, in folie. De maïs neemt dan helemaal de smaak van de boter op. En dit is nog maar een van de talloze mogelijkheden. Bijna alle soorten kruidenboter (zie recepten ah.nl/recepten; Het barbecue boek) zijn lekker.

serveertip:

Lekker als gerecht op zich, maar ook bij vegetarische spiesen, vegetarische en gewone burgers.

video

Maiskol­ven gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Maïskolven in folie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ïs­kol­ven in fo­lie

1
1
  • 4 maiskolven
  • 3 el peterselie

Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven, was en dep droog. Snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 100 g boter
  • 1½ tl chilipoeder

Smelt de boter in een pannetje en roer de chilipoeder en peterselie erdoor.

3
3

Neem het pannetje direct van het vuur. Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit.

4
4

Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de gesmolten boter.

5
5

Vouw het aluminiumfolie tweemaal rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.

6
6

Leg de foliepakketjes op het rooster en grill 15-20 min. Keer de pakketjes regelmatig, zodat de maïskorrels in de folie gaar stomen.

7
7
  • 1 tl zeezout grof

Leg op elk bord een pakketje en open voorzichtig. Bestrijk de maïskolven eventueel met overgebleven boter en bestrooi met zeezout.

serveertip:

Lekker als gerecht op zich, maar ook bij vegetarische spiesen, vegetarische en gewone burgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.