In­do­ne­si­sche ket­jap­ma­ri­na­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pers de knoflook. Roer in een lage schaal de ketjap, knoflook, komijn, koriander, gemberpoeder door elkaar. Breng op smaak met sambal. Wentel het vlees door de marinade en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren. Keer het vlees af en toe. Laat het vlees uitlekken en bestrijk voor het grillen met olie.

variatietip:

Dit is ook een heerlijke basis voor pindasaus. Schenk de overgebleven marinade in een pannetje, voeg enkele eetlepels water toe en kook de marinade 2 min. Breng op smaak met pindakaas, kokosmelk en sambal. Deze pittige marinade is heerlijk voor varkens-, lams- en rundvlees en eendenborst.

Tip:

Marinade voor 500 à 600 g vlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Indonesische ketjapmarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche ket­jap­ma­ri­na­de

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el ketjap manis
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 tl sambal oelek

Pers de knoflook. Roer in een lage schaal de ketjap, knoflook, komijn, koriander, gemberpoeder door elkaar. Breng op smaak met sambal.

2
2

Wentel het vlees door de marinade en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren. Keer het vlees af en toe.

3
3

Laat het vlees uitlekken en bestrijk voor het grillen met olie.

variatietip:

Dit is ook een heerlijke basis voor pindasaus. Schenk de overgebleven marinade in een pannetje, voeg enkele eetlepels water toe en kook de marinade 2 min. Breng op smaak met pindakaas, kokosmelk en sambal. Deze pittige marinade is heerlijk voor varkens-, lams- en rundvlees en eendenborst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.