Blau­we kaas­bur­gers

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met boldeksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In ruime kom gehakt kneden met ui, knoflook, mosterd, sojasaus, en naar smaak zout en peper. Gehakt in 8 gelijke porties verdelen en tot platte schijven vormen. Danish blue in vier gelijke porties verdelen en er balletjes van vormen. In midden van 4 gehaktschijven kaasballetje leggen. Kaas afdekken met resterende gehaktschijven. Gehakt op elkaar drukken, zodat kaas goed verpakt is. Tot gebruik in koelkast bewaren.
  2. Hamburgers op goed ingevet rooster leggen. Hamburgers met deksel afdekken en 9 à 10 min. grillen. Hamburgers keren en andere kant ook 9 à 10 min. grillen. Bakbacon op rooster krokant grillen en apart houden. Italiaanse bollen opensnijden, binnenkant met olie bestrijken en op rooster ca. 2 min. grillen. Italiaanse bollen elk op bord leggen, hamburger ertussen leggen en garneren met bacon. Lekker met knoflooksaus en schijven meloen of watermeloensalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Tip:

Zulke lekker grote hamburgers hebben wel een langere grilltijd. Dek ze daarom af tijdens het grillen. Gebruik het deksel van de barbecue of een grote halfronde deksel, bijvoorbeeld van de wok.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.