Rund­vlees­sa­tés op ci­troen­gras

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Stengels citroengras in lengte halveren en 1 uur in koud water weken. In kom olie, ketjap, chilisaus en vissaus door elkaar kloppen. Biefstuk door marinade scheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast ca. 1 uur marineren. Biefstuk af en toe omscheppen. Blokjes gemarineerd vlees op uitgelekte stengels citroengras rijgen. Satés naast elkaar in lage schaal leggen en tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
  2. Satés op goed ingevette grilltopper in 8 à 10 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen grillen. Tijdens grillen satés telkens een stukje keren en regelmatig met achtergebleven marinade bestrijken. Satés op schaal leggen en bestrooien met gehakte pinda's en eventueel koriander. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Tip:

Hoe langer het vlees marineert, hoe meer het de smaak van het citroengras, waarop het is geregen, aanneemt. Wees wel voorzichtig met het keren van deze satés. Het citroengras wordt ook vrij heet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.