Schel­vis­vin­ken met bos­peen

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wortels 10 minuten. Wrijf de stukjes schelvis in met zout en peper en wikkel elk stuk in 3 plakjes ontbijtspek, als een slavink.
  2. Bak in een braad- of hapjespan de in spek gewikkelde schelvisvinken rondom mooi bruin en gaar in ca. 12 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Schep de ui in het braadvet en fruit deze glazig. Voeg de wortels, de gembersiroop en wat water toe en stoof de wortels ca. 5 minuten. Serveer de gebakken schelvis met aardappelpuree en bospeen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.