Krui­di­ge na­si goreng met li­moen­vis

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan
  • wok
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de pangasiusfilets droog en halveer ze over de lengte. Bestrijk één kant van de filets met Lime & Spice woksaus.
  2. Leg de visfilets op bakpapier in de stoompan of in een zeef en hang de zeef in een ruime kookpan met een laagje kokend water. Leg de deksel erop, zet de (stoom)pan op laag vuur en stoom de visfilets in 10-12 minuten gaar.
  3. Verhit in een wok de olie en roerbak de champignonroerbakmix hierin al omscheppend 5 minuten. Voeg de uitgelekte rijst en tuinerwten toe en roerbak nog 5 minuten. Voeg de rest van de Lime & Spice woksaus toe en warm de rijst goed door. Serveer de gebakken rijst bij de gestoomde visfilets.

Tip:

Gebruik wokolie (gekruide sesamolie met knoflook) voor het kruidiger roerbakken van oosterse gerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.