Spi­na­zie­s­pa­ghet­ti

Simpele pasta met een romige saus van crème fraîche en kaas. Lekker met de stukjes walnoot!

(248)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Simpele pasta met een romige saus van crème fraîche en kaas. Lekker met de stukjes walnoot! 4 personen
3 248

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de knoflook en hak de walnoten grof. Verhit olie in een koekenpan en bak een kwart van de spinazie. Voeg steeds een flinke hand spinazie toe als de vorige hoeveelheid een beetje is geslonken. Bak tot slot de knoflook 1 min. mee. Roer de crème fraîche en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep de spaghetti door de spinazie en verdeel over de borden. Bestrooi met de walnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziespaghetti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­s­pa­ghet­ti

1
1
  • 300 g spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g walnoten

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de knoflook en hak de walnoten grof.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 600 g verse spinazie

Verhit olie in een koekenpan en bak een kwart van de spinazie. Voeg steeds een flinke hand spinazie toe als de vorige hoeveelheid een beetje is geslonken.

3
3
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g gemalen jonge kaas

Bak tot slot de knoflook 1 min. mee. Roer de crème fraîche en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

4
4

Schep de spaghetti door de spinazie en verdeel over de borden. Bestrooi met de walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.