Zo­mer­se sla­stamp­pot

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Bestrijk de worstjes, uipartjes en tomaten rondom met 3 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de worstjes en de ui 15 minuten rondom goudbruin. Leg de tomaten er de laatste 5 minuten bij en keer halverwege. Leg de worstjes in de licht ingevette ovenschaal en laat ze 10 minuten nagaren in het midden van de oven. Giet de aardappelen af, schenk de melk en de rest van de olie bij de aardappelen in de pan en verwarm zachtjes. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Schep vlak voor het serveren de kropsla door de puree, breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten, uien en worstjes ernaast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.