Ca­ke­rol met aard­bei­en­crè­me

  • gebak
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 4 personen
3 94

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Klop het eigeel schuimig met de suiker en de limonadesiroop. Klop het eiwit stijf met het zout. Zeef de bloem en roer door het eigeelmengsel. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een 2-3 cm dikke plak van het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Laat de cake na het bakken minstens 1 uur goed afkoelen.
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde kernen eruit. Pureer de helft van de aardbeien met de staafmixer of in de keukenmachine en schep dit door de mascarpone. Schep daarna de honing erdoor.
  4. Bestrijk de plak cake met het mascarponemengsel, verdeel de rest van de aardbeien erover (snijd de grote aardbeien in stukken). Rol het gebak voorzichtig op. Bestrooi de cakerol vlak voor het serveren ruim met poedersuiker.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Cakerol met aardbeiencrème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ke­rol met aard­bei­en­crè­me

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 aardbeienlimonadesiroop
  • 1 mespunt zout

Splits de eieren. Klop het eigeel schuimig met de suiker en de limonadesiroop. Klop het eiwit stijf met het zout.

3
3
  • 100 g bloem

Zeef de bloem en roer door het eigeelmengsel. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.

4
4

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een 2-3 cm dikke plak van het beslag.

5
5

Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Laat de cake na het bakken minstens 1 uur goed afkoelen.

6
6
  • 125 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde kernen eruit.

7
7
  • 250 g mascarpone
  • 2 el honing

Pureer de helft van de aardbeien met de staafmixer of in de keukenmachine en schep dit door de mascarpone. Schep daarna de honing erdoor.

8
8

Bestrijk de plak cake met het mascarponemengsel, verdeel de rest van de aardbeien erover (snijd de grote aardbeien in stukken).

9
9
  • 2 el poedersuiker

Rol het gebak voorzichtig op. Bestrooi de cakerol vlak voor het serveren ruim met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.