Aard­bei­en­gra­ni­ta met li­moen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd 4 aardbeien apart voor de garnering. Pers 1 limoen uit en pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker in de keukenmachine. Roer de azijn erdoor. Schep het mengsel in een plastic bak en zet het 2½ uur in de diepvries. Roer elke 30 min. goed door met een vork. Snijd de andere limoen in schijfjes. Serveer de granita in hoge glazen en garneer met een aardbei en een schijfje limoen.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.