Aard­bei­en-ri­cot­ta­taart­je

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine (u kunt ze ook gewikkeld in een theedoek fijn slaan met de achterkant van een opscheplepel). Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Schep de koekkruimels er goed doorheen en verdeel ze over de taartvormpjes. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en roer dit met de suiker door de ricotta. Snijd de helft van de basilicumblaadjes in reepjes en roer ze door de ricotta. Verdeel de ricotta over de 4 taartbodems. Laat de taartjes minstens een uur in de koelkast opstijven. Halveer de aardbeien en beleg elk taartje met een ruime laag. Garneer de taartjes met de rest van de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.