Ge­gril­de nec­ta­ri­nes met munt en slag­room­ijs

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue, rooster ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pit. Zet 4 halve nectarines elk op een stuk aluminiumfolie van 15 x 15 cm. Snijd de boter in 4 blokjes en leg ze in de holtes van de nectarines. Strooi de munt en suiker op de boter. Zet de andere halve nectarines er omgekeerd op, zodat de nectarines weer 'heel' zijn. Vouw de folie rond de nectarines omhoog en vouw het tot een pakketje dicht. Zet de pakketjes op de hete barbecue en laat de nectarines in 20 min. heet en zacht worden. Zet de pakketjes op 4 borden, vouw de folie open en schep er een bol slagroomijs naast.

video

Nec­ta­ri­nes gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:25 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.