Ker­rie­kip met ge­ma­ri­neer­de ui

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen spiesen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de yoghurt in een schaal met de knoflook, de kerrie, de olie, zout en peper naar smaak. Snijd de kipfilet in plakjes van 1 cm dik en schep ze door de marinade. Marineer ze afgedekt 2 uur in de koelkast. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Leg de ui in een diep bord en schenk het citroensap erover. Laat de ui 30 minuten staan. Laat de ui in een zeef uitlekken en meng daarna met de citroenrasp. Voeg zout en peper naar smaak toe. Steek de gemarineerde plakjes kip zigzag aan de spiesen. Rooster de spiesen op de hete barbecue in 8 minuten mooi bruin en goed gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel met nog wat olie. Geef de gemarineerde ui erbij.

Tip:

Lekker met spinaziesalade: Meng het sap van citroen met 4 el olijfolie. Meng dit door 300 g spinazie en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een geroosterde tortillawrap besmeerd met houmous (bakje 200 g, Jabra).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.