Pit­ti­ge spek­lap­spie­sen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue, satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Week 4 satéstokjes minstens 30 min. in water. Steek de barbecue aan. Snijd de speklapjes in stukken. Rasp de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een schaal 2 el citroensap met de knoflook, de sambal, de ketjap en het citroenrasp. Schep het vlees erdoor en marineer het afgedekt minstens 30 min. in de koelkast. Snijd de uien elk in 4 parten en snijd de parten dwars door. Rijg het vlees met daartussen stukken ui en de champignons. Bestrijk de spiesen met olie. Rooster ze op de barbecue in 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Lekker met rijst en broccoli.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.