Var­kens­vlees in ho­ning-si­naas­ap­pel­ma­ri­na­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het vlees van de karbonades in dikke repen. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap met de sinaasappelrasp, de knoflook, het paprikapoeder, de honing, 2 eetlepels olie en zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak. Schep dit om met de repen karbonade en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Bestrijk het vlees rondom met olie en rooster het op de hete barbecue in 10 minuten rondom bruin, keer het regelmatig. Lekker met pittige mosterd.

Tip:

Als u niet van varkensvlees houdt, kunt u de 4 haaskarbonades vervangen door 4 kipfilets. De bereidingstijd is hetzelfde.

Tip:

Dit gerecht is lekker bij kropsla met ei en spekjes (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.