Oos­ter­se vis­pak­ket­jes

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 109

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de koolvisfilet ontdooien. Rasp de wortel. Snijd het wit van de bosui in luciferdunne reepjes en meng ze door de geraspte wortel. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Schil het stuk gember en rasp het fijn boven een diep bord. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  2. Meng de sojasaus en rode peper door de gember. Snijd de koolvisfilet in stukken en wentel door de marinade en laat ze even liggen. Spreid de aluminiumfolie in gelijke stukken uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Leg de stukken vis inclusief de marinade erop. Strooi de groene uiringetjes over de vis en druppel er wat olie op.
  3. Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes. Zet de pakketjes op de barbecue en laat de vis en wortel in 20 min. gaar worden. Zet de pakketjes op borden en vouw ze open.

combinatietip:

Dit gerecht is lekker bij komkommer-muntsalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse vispakketjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se vis­pak­ket­jes

1
1
  • 400 g koolvisfilets
  • 4 worteltjes
  • 3 bosuitjes

Laat de koolvisfilet ontdooien. Rasp de wortel. Snijd het wit van de bosui in luciferdunne reepjes en meng ze door de geraspte wortel.

2
2
  • 2 cm verse gember

Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Schil het stuk gember en rasp het fijn boven een diep bord.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

4
4
  • 4 el Japanse sojasaus

Meng de sojasaus en rode peper door de gember. Snijd de koolvisfilet in stukken en wentel door de marinade en laat ze even liggen.

5
5

Spreid de aluminiumfolie in gelijke stukken uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Leg de stukken vis inclusief de marinade erop.

6
6
  • 2 el olijfolie

Strooi de groene uiringetjes over de vis en druppel er wat olie op. Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes.

7
7

Zet de pakketjes op de barbecue en laat de vis en wortel in 20 min. gaar worden. Zet de pakketjes op borden en vouw ze open.

combinatietip:

Dit gerecht is lekker bij komkommer-muntsalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.