Chi­li­kar­bo­na­des met ana­nas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wrijf de karbonades in met peper en zout. Laat de ananasschijven in een vergiet uitlekken en vang 1 el vocht op. Meng in een lage schaal de chilisaus met de gembersiroop en het vocht.
  2. Schep een 1/4 van dit mengsel in een ander schaaltje. Wentel de karbonades door de marinade in de lage schaal en laat ze afgedekt in de koelkast 2 uur marineren. Laat de karbonades weer op kamertemperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de olie. Bestrijk de ananas met de rest van de marinade.
  3. Steek de barbecue aan. Gril de karbonades in 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ook de ananas in 5 min. mooi bruin. Serveer de karbonades met een schijf ananas erop. Lekker met kidneybonensalade (zie recept op ah.nl/allerhande).

Tip:

Zoete chilisaus kun je ook gebruiken als dipsaus bij een zakje tortillachips.

video

Kar­bo­na­des gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.