Frui­ti­ge kip­sa­la­de

(279)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 279

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appels, snijd ze elk in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Snij de 4 stukken daarna in partjes. Klop een dressing van het citroensap, de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Schep hier de appel door. Verwijder de schil van de meloen en snijd de vrucht in halve partjes. Snijd de kip in dunne plakjes.
  2. Schep de rucola op een bord, verdeel de aangemaakte appel erover, de plakjes kip en de stukken meloen.

variatietip:

Gebruik de rest van de crème fraîche om een pasta lekker romig te maken.

combinatietip:

Lekker met knapperig ciabattabrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Fruitige kipsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frui­ti­ge kip­sa­la­de

1
1
  • 2 appels

Schil de appels, snij ze elk in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Snijd de 4 stukken daarna in partjes.

2
2
  • 2 el citroensap
  • 2 el crème fraîche

Klop een dressing van het citroensap, de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Schep hier de appel door.

3
3
  • ½ galiameloen
  • 300 g gerookte kipfilet

Verwijder de schil van de meloen en snijd de vrucht in halve partjes. Snijd de kip in dunne plakjes.

4
4
  • 75 g rucola

Schep de rucola op een bord, verdeel de aangemaakte appel, de plakjes kip en de stukken meloen erover.

variatietip:

Gebruik de rest van de crème fraîche om een pasta lekker romig te maken.

combinatietip:

Lekker met knapperig ciabattabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.