Broc­co­lis­pa­ghet­ti

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel met een dunschiller en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in gezouten water in 7 minuten beetgaar. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 50 ml van het kookvocht. Verwarm de olie in een koekenpan of steelpan, schep de ansjovis en de knoflook erbij. Verwarm op middelhoog vuur tot de ansjovis uit elkaar valt en de knoflook licht begint te kleuren. Schep de broccoli erbij. Warm alles goed door, schenk dan het kookvocht van de pasta erbij tot het een smeuïg geheel wordt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep het broccoli-ansjovismengsel door de warme spaghetti.

Tip:

Verwerk de rest van de ansjovis in een groene salade met een dressing en croutons.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.