Ker­sen­ca­ke­jes

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
4 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin en maal het in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot het bakmeel toe. Halveer de kersen met een scherp mesje. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Schep in elk cakeje een kleine tl jam en druk de kersen in het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Lekker met geklopte slagroom.

Tip:

U kunt de cakejes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

video

Hoe breek je een ei?

Allerhande kids - 01:21 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.