Veld­sla met gei­ten­kaas en fram­bo­zen

Slanke salade voor tussendoor, met zoete en hartige ingrediënten.

(449)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Slanke salade voor tussendoor, met zoete en hartige ingrediënten. 4 personen
3 449

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop ondertussen de azijn met de extra vierge olijfolie in een kom. Voeg peper en eventueel zout toe. Snijd de bosui in ringetjes.
  2. Meng de veldsla, bosui en dressing in een kom en verdeel over de borden. Verdeel de geitenkaas, frambozen en de pijnboompitten over de sla. Lekker met knapperig brood (maar dan is dit gerecht niet meer glutenvrij).
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Veldsla met geitenkaas en frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Veld­sla met gei­ten­kaas en fram­bo­zen

1
1
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 el azijn
  • 3 el extra vierge olijfolie

Klop ondertussen de azijn met de olie in een kom. Voeg peper en eventueel zout toe.

3
3
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in ringetjes.

4
4
  • 75 g veldsla

Meng de veldsla, bosui en de dressing in een kom en verdeel over 4 borden.

5
5
  • 125 g geitenkaas naturel 45+
  • 150 g frambozen

Verdeel de geitenkaas, frambozen en pijnboompitten over de sla. Lekker met knapperig brood (maar dan is dit gerecht niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.