An­dij­vie­s­a­la­de

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

Snijd het brood in lange repen. Schep het brood om met 2 el olie en de knoflook. Bak het brood in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant en goudbruin. Leg de croutons op een bord en strooi er zout en peper over, laat afkoelen. Breng een pannetje water aan de kook, doe de eieren erin en kook ze 5 minuten. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en halveer ze. Was en droog de andijvie en scheur de bladeren in grove stukken. Halveer de cherry tomaten. Klop in een kom 6 el olie met de azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de andijvie, de tomaten en de takjes dille over vier borden. Leg er de eieren op. Besprenkel met de dressing en verdeel er de croutons over.

Tip:

Deze salade kunt u ook als hoofdgerecht eten, bijvoorbeeld met vis. Voeg er reepjes gerookte zalm aan toe en partjes avocado voor een romige smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.