Zalm­bur­ger met li­moen en dil­le

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Halveer de komkommerhelften nogmaals in de lengte en trek er met een kaasschaaf lange linten van. Dep de komkommerlinten droog, bestrooi met zout en peper naar smaak en schep ze om met het limoensap en de helft van de limoenrasp. Laat de komkommer even staan, zodat de smaak kan intrekken. Meng het zalmgehakt met de rest van de limoenrasp, het ei en het grootste gedeelte van de dille (bewaar wat dille voor de garnering) en maak er 4 burgers van. Wentel ze daarna door de bloem. Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de zalmburgers in 6-8 minuten gaar, keer halverwege. Verhit intussen de grillpan en snijd het stokbrood in 4 stukken. Snijd de stukken open en bestrijk ze dun met olie. Gril het brood 2 minuten. Laat het stokbrood afkoelen en besmeer met de Dijonnaise (mosterdmayonaise). Verdeel een gedeelte van de komkommer over het brood en leg hierop een zalmburger, bestrooi met de rest van de dille. Serveer de rest van de komkommerlinten erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.