Ge­po­cheer­de schol­fi­let met krui­dendres­sing

Een heerlijk licht en friskruidig gerecht voor warme dagen.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een heerlijk licht en friskruidig gerecht voor warme dagen. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes van het basilicum en de munt los en snijd fijn. Doe met de azijn en olie in een kommetje. Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  2. Breng ondertussen het water, bouillontablet en de witte wijn in een hapjespan aan de kook en draai het vuur laag. Leg de scholfilets erin en pocheer tegen de kook aan in 5 min. gaar. Kook ondertussen de peultjes in 4 min. beetgaar.
  3. Verdeel de peultjes met de aardappelpuree over de borden. Neem de schol met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en leg op de peultjes. Besprenkel met de kruidendressing en serveer.
video

Vis po­che­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.110 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gepocheerde scholfilet met kruidendressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheer­de schol­fi­let met krui­dendres­sing

1
1
  • 15 g basilicum
  • 15 g munt
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie

Haal de blaadjes van het basilicum en de munt los en snijd fijn. Meng met azijn en olie in een kommetje.

2
2
  • ½ teen knoflook

Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 800 g aardappelpuree met boter

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

4
4
  • 500 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 ml droge witte wijn

Breng ondertussen het water, bouillontablet en de witte wijn in een hapjespan aan de kook en draai het vuur laag.

5
5
  • 300 g scholfilet
  • 400 g peultjes

Leg de scholfilets erin en pocheer tegen de kook aan in 5 min. gaar. Kook ondertussen de peultjes in 4 min. gaar.

Vis pocheren

Instructievideo

00:39 min.

6
6

Verdeel de peultjes met de aardappelpuree over de borden. Neem de schol met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en leg op de peultjes.

7
7

Besprenkel met de kruidendressing en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.