Schol­fi­let in een kro­kant se­sam­jas­je

Scholfilet op z'n Aziatisch, met sojasaus en eiermie.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Scholfilet op z'n Aziatisch, met sojasaus en eiermie. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes van 1 x 1 cm en de bosui in ringetjes. Klop in een diep bord de eieren los met het water, peper en het zout. Meng het paneermeel met het sesamzaad in een diep bord. Doe de bloem in een diep bord. Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.
  2. Verhit 4 el koolzaadolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika al omscheppend 2 min. op hoog vuur. Voeg de mie en sojasaus toe en roerbak 1 min. mee. Schep de bosui erdoor en serveer met de scholfilets.
video

Pa­ne­ren

Instructievideo - 00:49 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Scholfilet in een krokant sesamjasje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schol­fi­let in een kro­kant se­sam­jas­je

1
1
  • 250 g eiermie

Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuien

Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes van 1 x 1 cm en de bosui in ringetjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 eieren
  • 1 el kraanwater
  • ½ tl zout
  • 4 el paneermeel
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el bloem

Klop in een diep bord de eieren los met het water, peper en het zout. Meng het paneermeel met het sesamzaad in een diep bord. Doe de bloem in een diep bord.

4
4
  • 300 g scholfilet

Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.

Paneren

Instructievideo

00:49 min.

5
5
  • 4 el koolzaadolie

Verhit de koolzaadolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.

6
6
  • 2 el koolzaadolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika al omscheppend 2 min. op hoog vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7
  • 3 el sojasaus

Voeg de mie en sojasaus toe en roerbak 1 min. mee. Schep de bosui erdoor en serveer met de scholfilets.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.