Zo­mer­soep: gaz­pa­cho

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in kokend water. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water. Haar daarna het velletje eraf met een mesje of met de hand en snijd in stukken.
  2. Maak de paprika schoon en snijd samen met de komkommer in stukken. Maal in de keukenmachine de tomaten fijn met de komkommer, paprika en de ijsblokjes. Voeg de olie en de azijn toe en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met kleingesneden bosui, tomaat, komkommer en een beetje olijfolie.

video

Gaz­pa­cho ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomersoep: gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­soep: gaz­pa­cho

1
1
  • 8 tomaten

Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in kokend water. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water.

2
2
  • 1 zoete puntpaprika
  • ½ komkommer

Haar daarna het velletje eraf met een mesje of met de hand en snijd in stukken. Maak de paprika schoon en snijd samen met de komkommer in stukken.

3
3
  • 5 ijsblokjes

Maal in de keukenmachine de tomaten fijn met de komkommer, paprika en de ijsblokjes.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn

Voeg de olie en de azijn toe en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met kleingesneden bosui, tomaat, komkommer en een beetje olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.