Ge­gril­de pa­pri­kasa­la­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
4 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Leg 4 rode paprika's op de hete barbecue en rooster ze 15 minuten tot ze rondom geblakerd zijn. Laat ze daarna 15 minuten in een afgedekte schaal rusten. Laat het vrijkomende paprikavocht in de schaal zitten. Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadjes en het velletje. Snijd het vruchtvlees in brede repen. Klop in een slaschaal een dressing van het sap van 1/2 citroen, 3 el olie, 2 el van het paprikavocht uit de schaal, 1 tl komijn en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schep de paprikarepen door de dressing en strooi er 1/2 bakje fijngesneden koriander over.

Tip:

Dit gerecht is lekker bij Kerriekip met gemarineerde ui. Zie recept elders op ah.nl.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.