In­ge­pak­te maiskolf

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Week 8 houten vorkjes of cocktailprikkers in heet water. Snijd de onderkanten van 4 maiskolven en verwijder de schutbladeren en draden. Kook de maiskolven 15 minuten in een pan met ruim kokend water. Laat uitlekken en wat afkoelen in een vergiet. Bestrijk de kolven rondom met 8 el tacosaus en wikkel rond elke kolf 2 plakjes ontbijtspek, steek het vast met de vorkjes. Rooster de kolven 5 minuten op de barbecue.

Tip:

Dit gerecht is lekker bij Pittige speklapspiesen. Zie recept elders op ah.nl.

video

Maiskol­ven gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.