Spi­na­zietaart­pun­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (doorsnede 24 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Druk het overtollige vocht uit de spinazie. Meng de eieren en de melk in een grote kom en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Roer de hüttenkäse, de beenham, de sjalotten en de spinazie door het eimengsel.
  2. Leg het deeg in de springvorm zoals beschreven op de verpakking, vouw het deeg dat boven de rand uitsteekt naar binnen. Giet het eimengsel in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten gaar en laat hem afkoelen.
  3. Snijd de taart in punten en serveer met de worteltjes.

Tip:

Geef geschrapte worteltjes mee als tussendoortje in de luchtrommel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.