Tor­til­la­wrap met to­nijn

Ideaal voor een zomerse picknick deze luchtige wraps met komkommer en tomaatjes.

(208)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ideaal voor een zomerse picknick deze luchtige wraps met komkommer en tomaatjes. 4 personen
3 208

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn, maiskorrels en augurken uitlekken. Snijd de augurken in blokjes. Meng de tonijn en de yogonaise in een grote kom, breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg de maiskorrels en de augurkenblokjes toe. Snijd de helft van de cherrytomaatjes in kleine stukjes en voeg bij het tonijnmengsel.
  2. Spreid over elke tortilla een portie tonijnmengsel uit. Rol de tortilla's op en verpak ze per stuk in vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Snijd de komkommer in dikke plakken. Haal voor het serveren de wraps uit de folie en snijd ze schuin door. Serveer de wraps met de komkommer en de rest van de tomaten.

variatietip:

Wil je de wraps een wat stevigere vulling geven? Voeg dan een blik kidneybonen (uitgelekt) toe aan het tonijnmengsel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tortillawrap met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­wrap met to­nijn

1
1
  • 370 g tonijn in water
  • 300 g maiskorrels
  • 165 g augurken

Laat de tonijn, maiskorrels en augurken uitlekken. Snijd de augurken in blokjes.

2
2
  • 4 el yogonaise

Meng de tonijn en de yogonaise in een grote kom, breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3
3

Voeg de maiskorrels en de augurkenblokjes toe.

4
4
  • 125 g cherrytomaten

Snijd de cherrytomaatjes in stukjes en voeg bij het tonijnmengsel.

5
5
  • 8 bloemtortilla's

Spreid over elke tortilla een portie tonijnmengsel uit.

6
6

Rol de tortilla's op en verpak ze per stuk in vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

7
7
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in dikke plakken.

8
8
  • 125 g cherrytomaten

Haal voor het serveren de wraps uit de folie en snijd ze schuin door. Serveer de wraps met de komkommer en de rest van de tomaten.

variatietip:

Wil je de wraps een wat stevigere vulling geven? Voeg dan een blik kidneybonen (uitgelekt) toe aan het tonijnmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.