Ge­hakt­bal­len met to­ma­ten­rijst en spi­na­zie

Hollandse klassieker met een mediterraan tintje van tomaat en olijven.

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hollandse klassieker met een mediterraan tintje van tomaat en olijven. 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers 1 teen knoflook uit, snijd de andere in plakjes. Meng het gehakt met de geperste knoflookteen, breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak er met natte handen 12 ballen van.
  2. Doe de tomatenblokjes in een zeef boven een kom, schenk het water in het blikje, roer om en schenk dit over de tomatenblokjes. Bewaar het vocht. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en braad de gehaktballen rondom aan. Fruit de knoflookplakjes mee. Schenk het tomatenvocht erbij, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat dit met de deksel op de pan 10 minuten op middelhoog vuur garen.
  4. Schep de tomatenblokjes door de gekookte rijst en verwarm 2 minuten. Draai het vuur hoog en doe de spinazie in gedeelten bij de gehaktballen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de olijven in plakjes. Neem zodra alle spinazie is geslonken de pan van het vuur. Serveer het gehakt en de spinazie met de rijst, bestrooi met de olijven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­len met to­ma­ten­rijst en spi­na­zie

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g half-om-halfgehakt

Pers 1 teen knoflook uit, snijd de andere in plakjes. Meng het gehakt met de geperste knoflookteen, breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak er met natte handen 12 ballen van.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml water
  • 300 g rijst

Doe de tomatenblokjes in een zeef boven een kom, schenk het water in het blikje, roer om en schenk dit over de tomatenblokjes. Bewaar het vocht. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en braad de gehaktballen rondom aan. Fruit de knoflookplakjes mee. Schenk het tomatenvocht erbij, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat dit met de deksel op de pan 10 minuten op middelhoog vuur garen.

4
4
  • 300 g spinazie

Schep de tomatenblokjes door de gekookte rijst en verwarm 2 minuten. Draai het vuur hoog en doe de spinazie in gedeelten bij de gehaktballen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 50 g zwarte olijven

Snijd de olijven in plakjes. Neem zodra alle spinazie is geslonken de pan van het vuur. Serveer het gehakt en de spinazie met de rijst, bestrooi met de olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.