Spi­na­zie­sa­la­de met mi­hoen en kip

Oosterse salade met chili- en sojasaus, limoen en knoflook.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Oosterse salade met chili- en sojasaus, limoen en knoflook. 4 personen
4 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de mihoen doormidden en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mihoen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  2. Snijd de kipfilet in repen. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de repen kip in 5-6 min. bruin en gaar, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep ze op een bord.
  3. Klop in een kom voor de dressing de chilisaus met de knoflook, het limoensap en de sojasaus door elkaar.
  4. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Schep in een grote schaal de mihoen om met de dressing, spinazie en komkommer. Leg er de repen kip op.

variatietip:

Japanse sojasaus over? Je geeft er een kopje soep een oppepper mee. Sojasaus is een jaar houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade met mihoen en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met mi­hoen en kip

1
1
  • 250 g mihoen

Breek de mihoen doormidden en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Giet de mihoen af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3
3
  • 500 g kipfilet

Snijd de kipfilet in dikke repen.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de repen kip in 5-6 minuten bruin en gaar, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

5
5
  • 3 limoenen
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 4 el zoete chilisaus

Schep ze op een bord. Pers de limoenen uit. Klop in een kom voor de dressing de chilisaus met de knoflook, het limoensap en de sojasaus door elkaar.

6
6
  • 1 komkommer

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten.

7
7
  • 300 g spinazie

Schep in een grote schaal de mihoen om met de dressing, spinazie en komkommer. Leg er de repen kip op.

variatietip:

Japanse sojasaus over? Je geeft er een kopje soep een oppepper mee. Sojasaus is een jaar houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.