Ge­bak­ken spek­lap­jes met kom­kom­mer­sa­la­de

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 73

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in weinig water met wat zout net gaar in 25 minuten.
  2. Halveer de komkommer. Rasp een helft op de grove rasp en schep het met de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Schil de rest van de komkommer en snijd hem in schuine plakjes. Meng de komkommerplakjes met de cherrytomaten en de yoghurtsaus.
  3. Snijd de speklappen dwars op de vleesstructuur in 1 cm brede repen. Bak ze in een braad- of koekenpan samen met de uipartjes al omscheppend gaar in 8 minuten, schep op het laatst de gare aardappelen erbij en roerbak een paar minuten. Geef de komkommersalade erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.