Krui­di­ge aard­ap­pel­schijf­jes en kip uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de kipkluifjes in een ovenschaal, schuif deze op het rooster boven in de oven en schakel de oven in op 225 °C.
  2. Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier. Leg de tomaten op de bakplaat, bestrooi ze met zout en peper, leg op elk wat knoflook uit de pers en druppel er wat balsamicodressing over. Strooi de aardappelschijfjes op de bakplaat volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak alles gaar in 22 minuten. Schep na 14 minuten de aardappelschijfjes een keer om, keer dan ook de kipkluifjes.
  3. Meng de gemengde salade vlak voor het serveren met de rest van de balsamicodressing. Serveer de salade bij het ovenmaaltje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.