Ge­gril­de tofu met mie­sa­la­de

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tofu in 8 plakken en leg deze in de ketjap met knoflook uit de pers om te marineren. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de gare mie in een vergiet en spoel het af onder koud water. Meng de kool en bijna alle bosuien erdoor en verdeel de salade over 4 borden.
  2. Haal de tofuplakken uit de ketjap, dep ze droog en kwast ze in met wat olie. Verhit een grillpan voor, leg de tofu erin en rooster ze voorzichtig mooi bruin in 2-3 minuten per kant. Leg de tofu op de salade in de borden. Breng de ketjap manis aan de kook, doe de honing erbij en laat deze al roerend oplossen. Schenk de saus over het gerecht en strooi de achtergehouden bosuitjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.