Spaan­se to­ma­ten­dip

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze kort in kokend water tot de velletjes loslaten. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten, paprikapoeder, chilipeper en sherry toe en bak nog ca. 10 minuten op matig vuur tot de saus dik en gebonden is. Pureer de saus in een hoge kom met een keukenmachine of een staafmixer en meng de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus afkoelen. Bestrooi met peterselie.

Tip:

Lekker bij geroosterde groenten, geroosterd brood of tortillachips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.