Flens­je met tro­pisch fruit en va­nil­le­bo­ter

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • aluminiumfolie
  • grillmand
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer in een kom de boter zacht. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit. Roer het merg met de helft van de poedersuiker door de boter. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rolletje van. Laat de boter in de koelkast in 30-45 minuten opstijven.
  2. Wikkel de pannenkoeken in een stuk aluminiumfolie en laat ze op een minder heet deel van de barbecue (bijvoorbeeld aan de rand) warm worden. Spreid intussen het tropisch fruit uit in een goed ingevette grillmand. Gril het fruit 4-5 minuten; schud de mand regelmatig om. Leg de pannenkoeken op (warme) borden en verdeel het gegrilde fruit erover. Bestrooi ze met de rest van de poedersuiker. Snijd de vanilleboter in plakjes en leg die op de pannenkoeken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.