Peer met ri­cot­ta en ci­troen

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • eventueel grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers een halve citroen uit. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en laat ze op een bord afkoelen. Meng de rasp, kaneel en de helft van de honing door de ricotta. Breng het ricottamengsel met een klein scheutje citroensap op smaak. Was de peren en snijd ze vanaf de steel doormidden. Schep met een theelepel het klokhuis eruit. Besprenkel de peerhelften met citroensap, om verkleuren te voorkomen.
  2. Leg de peren op de bolle kanten op een ingevet rooster of grilltopper boven matig heet vuur en gril ze 2-3 minuten. Keer de peren en gril de andere kant nog 2 minuten. Leg op elk bord 2 warme peerhelften, met het snijvlak naar boven. Schep wat ricottamengsel op de peren en bestrooi met de pijnboompitten. Druppel de rest van de honing erover.
video

Bar­be­cue­ën

Instructievideo - 02:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.