Ap­pel­rin­gen met boe­ren­jon­gens

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snijd de ongeschilde appels in plakken van n cm dik. Roer de kaneel door de olie en bestrijk hiermee de plakken appel, aan beide kanten.
  2. Leg de appelringen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze 1-2 minuten per kant. Verdeel de appelringen over vier borden en lepel de boerenjongens erover. Leg er een bol vanilleroomijs op.

Tip:

Snijdt u de appels enige tijd voor het roosteren? Wrijf de appelplakken dan in met citroen- of limoensap om verkleuren te voorkomen en bewaar de appelplakken goed afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.