Cho­co­la­de­pan­nen­koek met fram­bo­zen

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de chocolade in 4 repen. Verwarm de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing (anders breken ze bij het oprollen) en leg op elke pannenkoek een chocoladereep. Vouw de zijkanten van de pannenkoek over de chocolade en rol de pannenkoek om de chocolade op. Bestrijk elke pannenkoek dun met olie. Bewaar de pannenkoeken afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de pannenkoeken op een ingevet rooster boven nasmeulend vuur en verwarm ze 3-4 minuten tot de chocolade is gesmolten. Leg de pannenkoeken op vier borden. Schep een bol ijs ernaast en verdeel de frambozen erover.

Tip:

Vul voor een hartig dessert de pannenkoek met een plak belegen kaas of brie en druppel er wat honing, appelstroop of sinaasappelmarmelade over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.