Per­zik­spies

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • 8 metalen spiesen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd de helften elk in 3 parten en rijg 6 stukjes perzik aan 2 spiesen. Bestrijk de spiesen dun met de olie en bewaar ze afgedekt op een koele, donkere plek (niet in de koelkast).
  2. Verdeel de vanillekwark over 4 (wijn)glazen. Bewaar de glazen afgedekt in de koelkast. Gril de spiesen in 4-5 min. lichtbruin. Keer regelmatig. Zet de glazen met vanillekwark op 4 borden. Verkruimel de amaretti erboven en leg naast elk glas een warme perzikspies.

Tip:

In plaats van amaretti kunt u ook verkruimelde bitterkoekjes nemen. Helemaal af met een glaasje amandellikeur erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.