Mi­hoen­sa­la­de met ana­nas en pa­pri­ka

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breek de mihoen in stukken en week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water. Halveer intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ananasstukjes fijner. Meng in een slakom het citroensap met de vissaus, suiker, rode peper en ui. Doe de mihoen over in een vergiet en spoel ze af met koud water. Meng de mihoen met de blokjes paprika, komkommer en ananas door de dressing. Bewaar de salade eventueel afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Strooi vlak voor het serveren de cashewnoten erover.

Tip:

Een frisse, zomerse salade die vooral goed bij Aziatische barbecuegerechten past.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.